Dark Mode On / Off

Bakvormen, metaal of siliconen

gebruik de juiste bakvorm

Bakvormen | De juiste bakvorm voor een appeltaart

In steeds meer winkels zie je de metalen bakvorm uit het winkelschap verdwijnen. De siliconen bakvormen zijn in opmars.

Toch zitten er veel verschillen tussen de metalen en siliconen vorm afhankelijk van wat je bakt en hoe je je baksels graag eet kies je of voor een metalen of voor een siliconen vorm.

Metaal

Als je bakt in een metalen vorm krijg je een lekker krokant korstje, zoals bijvoorbeeld bij een appeltaart. De metalen vorm wordt heter dan de siliconenvorm waardoor de korst knapperig wordt. Omdat metaal stevig is kun je een vloeibaar beslag zonder te morsen in de oven zetten. Een metalen springvorm heeft ook nog eens als voordeel dat een taart héél uit de vorm komt.

Siliconen

Het grote voordeel van een siliconen vorm is dat deze niet hoeft te worden ingevet. Bak je bijvoorbeeld graag muffins, cupcakes etc dan druk je deze gemakkelijk uit de vorm zodat ze mooi blijven. Ook kan een siliconenvorm in de vriezer en magnetron.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.