Dark Mode On / Off

Groen als gras en nooit meer maaien

kunstgras steeds mooier

Kunstgras | De kwaliteit en echtheid lijkt steeds meer op echt gras.

Gras welke je nooit meer hoeft te maaien. We hebben het uiteraard over kunstgras. In de beginperiode, toen kunstgras zijn intrede deed, waren de reacties hierop niet altijd positief. De laatste jaren is de samenstelling en ontwikkeling van kunstgras echter zo veranderd dat er bijna geen zichtbaar verschil meer is met echt gras. Kunstgras is tegenwoordig in allerlei varianten op de markt verkrijgbaar. Zo bestaat er een soort waarbij een bruine mosdraad onderin is gebracht welke een beetje het idee geeft van verdroogd gras. Ook soorten die niet helemaal egaal zijn en zo de natuurlijke vorm van een gazon benadrukken zijn een trend. Uiteraard heeft kunstgras ten opzichte van echt gras vele voordelen. Je hoeft het niet te maaien en het heeft weinig onderhoud nodig. Bovendien is het insentief te gebruiken. Steeds meer ouderen gaan over tot de aanschaf van kunstgras hoewel zij wel kiezen voor een soort die het echte gras het dichts benaderd.

Prijzen

Kunstgras is zoals gezegd in vele varianten verkrijgbaar. Ook wat de prijs betreft is er volop keus. Vanaf zo’n 9 tot 35 euro per vierkante meter kun je beschikken over een groen gazon of een groen tapijt op het balkon.

Zelf leggen

Kunstgras is te vergelijken met tapijt. Ook het leggen hiervan gaat vrijwel op dezelfde wijze. Het moet op maat worden gesneden en gaat het om grotere oppervlakten dan moeten waarschijnlijk de naden aan elkaar worden geplakt. Dit blijkt de lastigste klus te zijn. Wil je een gazon dat bijvoorbeeld ronde vormen heeft dan is het aan te raden om het kunstgras te laten leggen door een vakman. Een vierkant stuk van enkele vierkante meters is nog wel zelf te leggen maar ook dan is er de nodige voorbereiding nooodzakelijk. De ondergrond moet vlak zijn en om het water te kunnen doorlaten moet er mogelijk een drainagemat worden gelegd. Zaak dus om je eerst goed voor te laten lichten.

Op verschillende websites is informatie te vinden over kunstgras. Enkele daarvan zijn: www.kunstgras.nl – www.royalgrass.nl – www.belakos.nl en www.kunstgrastrends.nl

Bron: Tubantia

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.