Dark Mode On / Off

Katten gaan liever niet op vakantie

katten hoeven niet op vakantie

Verzorging katten | De kat blijft het liefste thuis met zijn eigen oppas.

Een poes vindt vakantie helemaal niets. Het liefst heeft een poes iedereen thuis om zich heen.

Dat komt omdat poezen sterk hechten aan hun eigen territorium en vaste gewoonten.

Poezen krijgen zelfs last van stress als hun baasjes op vakantie gaan.

Een poes kun je dan ook het best als je op vakantie gaat thuis laten in zijn eigen territorium. Probeer een oppas te vinden die bereidt is om minimaal twee keer per dag de poes te voeren, te verzorgen, te spelen en aandacht te geven. Eén keer per dag is echt te weinig. Alleen als de poes zelf naar buiten en weer naar binnen kan kun je daarmee volstaan.

Het is een fabeltje dat binnenkatten maar één keer per dag of zelfs om de andere dag eten nodig hebben. Een kat eet gemiddeld zo’n 15 tot 20 keer per dag een klein beetje.

Kan de poes echt niet thuis blijven kijk dan of deze kan logeren bij bekenden die geen huisdieren en/of kleine kinderen hebben.

Lukt dat niet dan is het enige alternatief het kattenpension. Geef de kat spulletjes mee met zijn eigen geur. Geuren zijn in een kattenleven heel belangrijk.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen