Dark Mode On / Off

Bedrijven uit alle branches zijn bezig met verduurzamen

We leven in een tijd waarin verduurzaming hoog in het vaandel staat. Veel oudere jongeren zijn bijvoorbeeld bezig met het verduurzamen van hun woning. We eten met zijn allen minder vlees, stappen over op een duurzame bank en kiezen voor een groene energieleverancier. Maar ook het bedrijfsleven doet mee als het gaat om verduurzaming. Wat te denken van cannabisbedrijven. Niet de eerste branche waar je aan zou denken, toch?

Verduurzaming bij allerlei bedrijven

Niet alleen 50-plussers verduurzamen door bijvoorbeeld een warmtepomp te nemen. Ook bedrijven zijn er druk mee bezig. Ze zoeken naar allerlei milieuvriendelijke verbeteringen. Bijvoorbeeld als het gaat om investeringen, energie besparen, verpakkingsmateriaal, producten verzenden en bijvoorbeeld de milieuprestaties van bedrijfspanden verbeteren. Als je bedenkt welke bedrijven zich hiervoor zouden inzetten, zou je waarschijnlijk uitkomen bij banken of verzekeraars. We worden immers doodgegooid met reclames over duurzame beleggingen en verzekeringen. Maar wist je dat ook de cannabisbranche zich hard maakt voor een beter milieu?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Niet alleen de cannabisbedrijven zelf willen verduurzamen. Ook haar klanten vinden het milieu enorm belangrijk. Dat blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek onder de klanten van Dutch-Headshop. Maar liefst 83% van de ondervraagden gaf aan de voorkeur te geven aan milieuvriendelijke materialen en verpakkingen. Het bedrijf nam de mening van haar klanten serieus en is daarom begonnen met het bedenken van milieuvriendelijke oplossingen. Het bedrijf noemt dat zelf maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Van milieuvriendelijke verpakkingen tot duurzaam verzenden

Je vraagt je nu misschien af wat een cannabisbedrijf zou kunnen doen om het milieu te ontlasten. Om te beginnen het verduurzamen van verpakkingsmateriaal. Voor het maken van gripzakjes, rokersbenodigdheden en cannabis accessoires wordt tegenwoordig bijvoorbeeld bioplastic of papier gebruikt. Ook zijn verpakkingen van cannabis zaden, waar er ieder jaar duizenden van worden verkocht, niet langer van plastic of kunststof. Er wordt in de branche steeds meer gebruik gemaakt van PLA maïs plastic. Het blijkt een zeer geschikt alternatief om de wietzaadjes in te bewaren en te verzenden. Naast dit soort praktische oplossingen doen bedrijven hun best om te kiezen voor duurzame materialen zoals hennep, glas of metaal in plaats van plastic. Ook bij het uitbreiden van het assortiment wordt de voorkeur gegeven aan dit soort materiaal. Neem bijvoorbeeld ongebleekte lange vloei gemaakt van duurzame vezelhennep.

Online bedrijven binnen de branche houden ook bij het verzenden van hun producten rekening met het milieu. Zo zijn er in de magazijnen alleen nog biologische en recyclebare verpakkingsmateriaal te vinden. De gebouwen zelf worden voorzien van een warmtepompen en er wordt geprobeerd om retourzendingen worden zoveel mogelijk te voorkomen.

Iedereen draagt zijn steentje bij aan een schoner milieu

Zowel mensen als bedrijven werken dus mee aan een beter milieu. De meeste mensen doen dat bijvoorbeeld door hun eigen huis duurzamer te maken. Maar zij kunnen er bijvoorbeeld ook voor kiezen om producten te kopen bij bedrijven waarbij het milieu hoog in het vaandel staat. De bedrijven op hun beurt, doen alles om te voldoen aan de wensen van de consument. Zo dragen we allemaal een steentje bij aan een schoner milieu.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen