Dark Mode On / Off

Besparen op een traplift, goed idee? 

Woningaanpassing is soms onvermijdelijk

Een traplift koop je niet voor niets. Je komt de trap niet meer goed op, maar wilt wel langer thuis wonen. Je ouders zijn niet meer zo stabiel en bang om te vallen, maar verhuizen naar een gelijkvloerse woning is geen optie. Of, je hebt een zware operatie achter de rug en kan voorlopig niet traplopen. Een traplift brengt veiligheid, gemak en de mogelijk om langer veilig in het eigen huis te blijven wonen en het hele huis te kunnen blijven gebruiken. Niet iets waarop je zou moeten bezuinigen. Toch?

De prijs van een traplift

Laten we eerlijk zijn, een nieuwe traplift is best duur. Eentje met bochten (en de meeste trappen hebben toch echt minimaal een bocht erin) beginnen bij de € 5000 en dat kan oplopen tot rond de € 10.000. De prijs is natuurlijk afhankelijk van de opties, ingewikkelde bochten, luxe uitvoering etc. Net als bij een auto eigenlijk. En ook van een auto wil je dat hij veilig is.

Dat is ook meteen de vraag die zich opdringt als het gaat om gebruikte trapliften. Want ja, die zijn zeker goedkoper, maar zijn die wel net zo veilig als nieuwe trapliften?
Het antwoord is simpel: ja, gebruikte trapliften voldoen aan dezelfde strenge veiligheidseisen als nieuwe. Kortom: een gebruikte traplift is net zo veilig en tegelijkertijd vaak duizenden euro’s goedkoper!

Hoe dan?

Een traplift is een degelijk product dat wordt gemaakt om jaren mee te gaan. Daarom kan hij prima een tweede leven krijgen. Door slimme processen kan je de rail van de traplift zo vermaken dat hij op een soortgelijke trap past. Bovendien wordt die rail opnieuw gepoedercoat waardoor hij er weer als nieuw uitziet. De motoren van de traplift worden uitgebreid gereviseerd en eventueel worden onderdelen vervangen. De trapliftstoeltjes kunnen opnieuw worden bekleed. Wel zo fijn natuurlijk. Al met al, heb je zo een traplift die functioneert en eruitziet als een nieuwe, maar dan voor een flink lagere prijs.

Slotsom

Kortom, ja, het is zeker mogelijk om te besparen op een traplift. Koop en goed gereviseerde gebruikte traplift bij een betrouwbaar bedrijf. Meer weten of trapliften? Lees dit uitgebreide artikel over de voor- en nadelen van een traplift.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen