Dark Mode On / Off

Betalen in buitenland gemakkelijker geworden

Betaling naar buitenland

Betaling naar buitenland | Europees rekeningnummer voor alle inwoners EU.

Het verrichten van een buitenlandse betaling was vaak nog lastig, maar dat gaat tegenwoordig eenvoudiger. Dit doordat de Europese Commissie hiervoor enige tijd wetgeving heeft goedgekeurd.

Deze nieuwe wet houdt in dat er een Europees betalingssysteem gaat komen, waarbij iedere consument een Europees rekeningnummer kan krijgen. Daarnaast komen er Europese overschrijvingsformulieren en incassoformulieren. Mocht je gaan verhuizen naar een land binnen de EU, dan hoef je ook geen nieuwe bankrekening meer te openen in het nieuwe land.

Daarnaast worden banken verplicht een betaling binnen een dag uit te voeren. Klanten mogen geen renteverlies meer lijden.

Grensoverschrijdende betalingen maken op dit moment ongeveer 4% van het totaal aantal betalingen binnen de EU uit. Door het creëren van een Europese betalingsmarkt kan het tot besparing van circa 50 tot 100 miljard Euro leiden.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.