Dark Mode On / Off

Motorrijtuigenbelasting | Controle is streng

Motorrijtuigenbelasting op tijd betalen

Motorrijtuigenbelasting | Niet betalen geeft problemen.

De Belastingdienst en de Rijksdienst voor Wegverkeer werken meer samen, om zo te voorkomen dat mensen die hun motorrijtuigenbelasting niet hebben betaald wel nieuwe vervoermiddelen op hun eigen naam kunnen zetten. Hiervoor gebruiken zij beide het ’verplichtingensignaal’.

Mensen die hierbij 5 keer hun motorrijtuigenbelasting niet betaald hebben, krijgen een signalering bij de kentekenregistratie. Als ze dan op het postkantoor een vervoermiddel op naam willen zetten, is dat niet mogelijk.

Pas als alle schulden zijn voldaan is het op naam zetten pas weer mogelijk.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.