Dark Mode On / Off

Toeristen betalen teveel belasting

Toeristenbelasting is te hoog

Er wordt teveel toeristenbelasting in rekening gebracht.

Uit een door het AD gehouden test is gebleken dat toeristen massaal teveel toeristenbelasting betalen bij een verblijf in een hotel of bungalow.

Er werden ongeveer 200 adressen gecontroleerd in de test en daaruit bleek dat in een aantal gevallen zelfs toeristenbelasting gevraagd werd als de betreffende gemeente geeneens toeristenbelasting kent. Parken als Center Parcs en Landal vragen ook standaard teveel toeristenbelasting.

Een woordvoerder van Center Parcs gaf aan dat de toerist niet alleen maar de toeristenbelasting betaald, maar ook meebetaald aan andere heffingen, zoals onroerend zaak belasting en rioolbelasting. Zij gaf aan dat Center Parcs hiervan ook melding maakt in haar brochures.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.