Dark Mode On / Off

Seniorenkortingen, ja of nee

Korting voor senioren

Moet een seniorenkorting gehandhaafd worden?

65-plussers zouden steeds meer te besteden hebben en daarom rijst de vraag moeten de regelingen van seniorenkortingen overeind blijven of hebben andere groepen in de samenleving meer behoefte aan korting bij de NS, musea, pretpark etc. Veel 65-plussers laten aan de kassa hun legitimatie zien om hun echte pensioen leeftijd te bewijzen om zo in aanmerking te komen voor een speciale 65-plus korting.

De NS heeft de zogenoemde kortingskaart waarmee in de daluren een kaartje kan worden gekocht voor 60% van de normale prijs. Vorig jaar heeft de NS de regeling iets aangepast. Voor de zeven gratis reizen dagen per jaar moet nu zon 2 euro worden betaald. Volgens het expertisecentrum Leeftijd is het volslagen belachelijk dat het krijgen van korting afhangt van je leeftijd. Iemand van 60 met een goed pensioen kan zijn treinreis immers wel zelf betalen. Zou een bijstandsmoeder met enkele kinderen niet meer gebaat zijn met een korting?

De Unie KBO, welke 300.000 leden heeft staat in principe niet afwijzend tegenover een ander stelsel van voordelen of kortingen voor ouderen. Alleen de manier waarop e.e.a. gewijzigd zou moeten worden zou wel eens een ingewikkelde en kostbare aangelegenheid kunnen worden.

Het Nibud daarentegen bestrijdt juist dat veel ouderen het goed kunnen doen. Vorig jaar heeft het Nibud nog een campagne gevoerd om ouderen meer op subsidies en kortingen te wijzen. Steeds meer ouderen melden zich bij de schuldhulpverlening wat juist aantoont dat lang niet alle ouderen een riant inkomen hebben.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.