Dark Mode On / Off

Vakantiebudget in de regel te laag

Vakantiebudget in de regel te laag

Vakantiegeld | Souvenirs slokken behoorlijk deel op

Teveel besteden aan eten, souvenirs en allerlei andere leuke vakantie dingen hebben er voor gezorgd dat de portemonnee van veel Nederlanders aan het eind van de vakantie toch weer leger was dan voor de vakantie begroot.

Dat is gebleken uit onderzoek gehouden door Blauw Research onder 515 Nederlanders. Ruim 57% is over het budget heen gegaan, dat gemiddeld lag op 1636 euro. In de groep die niet meer heeft uitgegeven dan vooraf begroot zijn met name de ouderen (45-65 jaar) goed vertegenwoordigd.

In 2007 werd 10% meer uitgegeven aan vakanties, volgens het onderzoek. Toch blijkt een meerderheid van de Nederlanders nog geld over te houden van het ontvangen vakantiegeld. De mannen gaan vaker over dit extraatje heen dan de vrouwen, 42% om 30%.

Ondanks de hogere uitgaven piekert ruim de helft van de Nederlanders er trouwens niet over om een jaartje géén vakantie te vieren.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.