Dark Mode On / Off

Hoe en wat over bijverdienen naast (pre-)pensioen, vut of AOW

Hoe en wat over bijverdienen

Bijverdienen | Alles over bijverdienen naast vut, prepensioen, pensioen of AOW.

Je wilt voor een paar uurtjes per week wel weer aan de slag. Heb je een AOW-uitkering of je ontvangt een pensioen dan kun je net zoveel bijverdienen als je wilt. Voor een vut- en prepensioen geldt dit niet, dus vraag dat altijd eerst even na bij het pensioenfonds.

Hou er wel rekening mee dat de inkomsten worden opgeteld bij de andere inkomsten en dat de uitkomst daarvan bepalend is voor de loonbelastingtabel. Ook als je nu zorg- en huurtoeslag ontvangt kan bijverdienen wel tot gevolg hebben dat die bedragen worden verlaagd.

Laat je eerst goed informeren zodat je naderhand niet voor verrassingen komt te staan.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen