Dark Mode On / Off

Kleine verzekeraars stemmen klanten meest tevreden

Voorkeur gaat uit naar kleine, regionale zorgverzekeraars.

Voorkeur gaat uit naar kleine, regionale zorgverzekeraars.

Zorgverzekerden zijn volgens een door vergelijkingssite Independer.nl het meest tevreden over kleine en regionale zorgverzekeraars. Het onderzoek is door de site gehouden onder zo’n 15.000 verzekerden.

Klanten geven hun zorgverzekeraars gemiddeld een cijfer 6,8. De Amersfoortse, De Friesland Zorgverzekeraar en OZF Achmea scoren volgens het onderzoek het hoogst en kregen een 7,5.

Onderaan de lijst staan de verzekeraars Menzis (6,4), Confior (6,2) en Anderzorg (6,1) die alle tot de Menzis-groep horen. De eerste grote verzekeraar, CZ, is terug te vinden op plaats 13 met een score van 6,9.

Binnenkort maken de zorgverzekeraars de premies voor het nieuwe jaar bekend. Naar verwachting zullen deze hoger zijn dan de premies over 2007. Via de (onafhankelijke) vergelijkingssite Independer.nl kun je de verschillende premies dan gaan vergelijken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen