Dark Mode On / Off

Voorkom terugbetalen

Voorkom terugbetalen

Toeslagen | Geef wijzigingen tijdig door aan de Belastingdienst

Als je dit jaar huur- of zorgtoeslag ontvangt krijg je vanzelf bericht over de toeslag voor het komende jaar. Als je meerdere toeslagen ontvangt, krijg je voor iedere toeslag een bericht

Controleer dit toeslagbericht goed. Het is belangrijk alle gegevens te controleren, maar kijk vooral naar de inkomensgegevens (het zogeheten toetsingsinkomen). In de loop van het jaar kan het inkomen namelijk behoorlijk veranderen. Als je alles goed controleert, voorkom je dat je later voor verrassingen komt te staan. Het zou kunnen dat je anders geld misloopt of dat je juist geld moet terugbetalen.

Geef wijzigingen dus tijdig door aan de belastingdienst, zodat de toeslag over het komende jaar kan worden aangepast. Je krijgt daarover dan weer automatisch bericht.

Wijzigingen kun je doorgeven via www.toeslagen.nl waar je vervolgens kunt inloggen met je DigiD.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen