Dark Mode On / Off

Beter geen leesbril uit de supermarkt

Beter geen leesbril uit de supermarkt

Supermarkten en andere winkelketens verkopen volop leesbrillen variërend in allerlei sterktes. Bij veel mensen ligt thuis een hele verzameling, want het is o zo gemakkelijk om op elke plek een brilletje van een paar euro neer te leggen. In vergelijking met een leesbril van de opticien scheelt het al snel enkele tientallen euro’s.

Toch blijkt uit onderzoek door de Britse consumentenorganisatie Which? dat de leesbrillen die verkocht worden in ondermeer supermarkten bij sommige mensen ernstige schade kunnen veroorzaken. De organisatie testte 14 exemplaren waarvan de helft als slecht werden bestempeld. Mensen die al een ernstige oogafwijking hebben wordt afgeraden om deze ‘goedkope’ brilletjes te gebruiken. Ze kunnen leiden tot dubbel zicht, hoofdpijn of wazig zien. In sommige gevallen is het zelfs gevaarlijk om met zo’n bril op te gaan autorijden.

Het probleem met de “supermarktbrillen” is dat de twee lenzen niet goed zijn uitgelijnd. Hierdoor ga je door het ene glas scherper zien dan door het andere. Wanneer je een bril nodig hebt met een sterkte van +2 wordt aangeraden om te testen of de lenzen goed zijn uitgelijnd. Misschien toch beter maar overstappen op een goede leesbril van de opticien.

Bron: AD

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen