Dark Mode On / Off

Bloeddruk meten tijdens inspanning

bloeddruk meten

Amerikaanse onderzoekers beweren dat als de bloeddruk wordt gemeten tijdens een lichamelijke inspanning, dat de gemeten waarden, een betere voorspelling geeft van de kans op een hartziekte. Onderzocht werden mensen tussen de 55 en 75 jaar met een licht verhoogde bloeddruk. De bloeddruk-waarden in rust werden gemeten met de waarden tijdens een lopende-band oefening.

Tijdens de lopende-bandoefening werden veel vaker grote verschillen geconstateerd tussen onder en bovendruk. Een groot verschil, gemeten tussen de bovendruk en de onderdruk tijdens inspanning duidt op verstijving van de bloedvaten, als gevolg van aderverkalking.

Tijdens inspanning worden de verschillen groter. Dat bleek bij mensen met aderverkalking meer het geval dan bij gezonde mensen.

Bron: Medisch Contact

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen