Dark Mode On / Off

Ontevredenheid over eigen buik

Omvang van buik leidt tot ontevredenheid

Uit een onderzoek van verzekeraar Achmea onder 1000 mensen blijkt dat zowel van de vrouwen als de mannen meer dan 76% ontevreden is over de omvang van de eigen buik. Ook de dikke billen scoren erg slecht. De mannen zouden graag zien dat hun eigen vrouw geen buikje heeft en dat ze ook wat gaat doen tegen de dikke billen.

Mannen hebben zelf ook grote moeite met hun eigen te dikke bovenbenen. Toch is er altijd nog 37% die dik tevreden is over het lijf van zijn vrouw. Het streefgewicht van de Nederlander is 74 kilo maar ligt gemiddeld op 82 kilo.

Volgens het onderzoek wonen de dikste mensen in Groningen en de magerste in Noord-Holland.

Al zou volgens het onderzoek iedereen zijn streefgewicht halen dan nog blijft meer dan 30% boven het gezonde gewicht steken zoals dat is vastgesteld in de Body Mass Index (BMI)

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen