Dark Mode On / Off

Beweging in de tuin

egels in de tuin

Allerlei soorten dieren in de tuin maakt de tuin nog aantrekkelijker

Genieten van je tuin kan op veel manieren, de één houdt van opgeruimd en netjes van de ander mag het best wat rommeliger.

Wil je graag beweging in de tuin, maak het dan aantrekkelijk voor dieren. Zorg voor beschutte plekjes waar dieren kunnen schuilen, dit kan in de vorm van een stapel hout, snoeiafval (takken) en bladafval. De egel die hier rondscharreld zal zich niet zo vaak laten zien, maar vogels des te meer.

Leg bijvoorbeeld vogelbosjes aan, een hoekje met wat struiken waar vogels en kleine dieren (muizen bijvoorbeeld, kikkers en padden of misschien zelfs een bunzing) kunnen schuilen, nestelen en hun voedsel kunnen vinden.

Een groenblijvende struik of conifeer biedt bescherming tegen regen, wind en kou. Een struik met doorns biedt bescherming tegen de kat en een struik met bessen zorgt voor de voedselvoorziening.

Pas op met bijvoeren, een egel mag alleen worden bijgevoerd met melk en vleesafval als deze sterk is vermagerd. Brood is voor vogels niet goed, het zet uit in de maag. Het tafelkleed uitkloppen mag (kruimeltjes).

Bron: ecologisch hovenier Jeroen van Ipenburg

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen