Dark Mode On / Off

Bijenpoep op eerste zonnige voorjaarsdag

Bijenpoep op eerste zonnige voorjaarsdag

Voorjaar op komst | Bijenpoep op komst…

Nog even en dan gaat de temperatuur naar alle waarschijnlijk weer stijgen. Op de website Natuurbericht worden we alvast gewaarschuwd voor wat ons staat te wachten als de eerste zonnige voorjaarsdag zich aankondigt. Wanneer de temperatuur is opgelopen tot 12 graden of meer en de zon laat zich ook van zijn beste kant zien, dan komen de bijen massaal tevoorschijn uit hun bijenkasten.

Nadat de bijen zich de hele winter hebben schuil gehouden gaan ze massaal naar buiten om hun poep zien kwijt te raken. Tijdens de afgelopen maanden, hebben ze hun behoefte opgehouden om niet zelf hun binnenverblijf te besmeuren. Bijen zijn in staat om hun ontlasting tot een maand of drie op te houden maar daarna wordt het dan ook hoog tijd om hiervan verlost te worden.

Op de eerste zonnige voorjaarsdag kunnen we er dan ook op rekenen dat duizenden bijen tegelijk hun poep laten vallen op bijvoorbeeld auto’s en wasgoed dat buiten hangt te drogen. Nu zul je denken dat dit geen grote hoeveelheden zijn maar toch kunnen bijen op deze dag ervoor zorgen dat alles ‘onder hun’ wordt voorzien van gele vlekjes.

Jammer als je net de auto hebt gewassen of de was is net schoon. Toch maar bedenken dat de bijen er ook ergens mee naartoe moeten en hoe eerder ze het kwijt zijn hoe beter. De gele pasta-achtige vlekjes zijn wel eenvoudig weg te halen. Mocht je er wat moeite mee krijgen, gebruik dan een beetje Biotex voor hardnekkige vlekken. Wanneer de bijen hun zogenaamde reinigingsvlucht hebben volbracht, dan kunnen en zij en wij weer fris de zomer tegemoet.

Bron: Natuurbericht

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.