Dark Mode On / Off

Knabbelvisjes helpen ook bij winterhanden

Knabbelvisjes bieden uitkomst tegen winterhanden.

Knabbelvisjes bieden uitkomst tegen winterhanden.

De Garra Rufa ofwel doktersvisjes worden al eeuwenlang gebruikt in de kuuroorden van Turkije. Veel mensen maken gebruik van voetbaden waarin een groot aantal Garra Rufa visjes rond zwemt. De visjes peelen (knabbelen) de dode huidcellen en schilfers van de oude huid af. Na hun behandeling laten ze een stof achter welke een geneeskrachtige werking heeft op de nieuwe huid. Iedereen die de behandeling heeft ondergaan heeft deze als heel prettig ervaren. Met name mensen met psoriasis, eczeem of acné hebben veel baat bij de behandeling.

Nieuw is dat de Garra Rufa visjes ook meer en meer worden ingezet bij mensen die last hebben van winterhanden. De behandeling werkt doeltreffend en steeds meer nagelstudio’s in ons land bieden de behandeling met de knabbelvisjes aan.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen