Dark Mode On / Off

Aankooptips tweedehands motor

tweedehands motor kopen

Aankooptips tweedehands motor | Eerst goed informeren voor aankoop van een tweedehands motor.

Met het voorjaar in zicht gaat het bij veel liefhebbers van motorrijden weer kriebelen. Er worden alweer toerritten gepland en in de vrije uurtjes is menigeen van plan weer heel wat kilometers te maken. Ben je een aanstaand motorrijder en overweeg je een tweedehands motor te kopen laat je dan goed informeren over waar je allemaal op moet letten. Hieronder alvast enkele aankooptips voor een tweedehands motor.

Koop nooit geen motor als er geen onderhoudsboekje bij zit. Ga bij de professionele motorhandelaar navragen hoe het zit met de garantie en de voorwaarden.

Het kentekenbewijs vermeldt het framenummer. Dit moet in overeenstemming zijn met het op de motor vermelde framenummer.

Let goed op of de motor niet is overgespoten. Als dit wel is gebeurd wijst dat mogelijk op verborgen schade.

De accu controleren of er voldoende accuvloeistof in zit en of er mogelijk witte aanslag onderin de accu aanwezig is.

De kilometerstand mag niet aan gesleuteld zijn. Komt het aantal kilometers overeen met het uiterlijk van de motor? Controleer zonodig de handvaten en remschijven op slijtage.

Kijk de banden zorgvuldig na. Wanneer zich scheurtjes in de banden bevinden wijst dit op uitdroging en slijtage. Is het profiel minder dan 1,4 mm dan moeten er nieuwe banden op.

Kijk of de olie goudkleurig van kleur is. Dat is een goed teken want dat wijst op verse olie. Is de olie zwart van kleur dan is deze te lang gebruikt.

Laat je voorkeur vallen op een motor die over het algemeen lange afstanden heeft gereden. Vraag de verkoper ook hoe de motor altijd gestald is en of deze dagelijks is gebruikt.

Een motor kost behoorlijk wat spaarcentjes maar daarnaast moet je ook een budget rekenen voor kleding, bagage, helm etc

En vooral in het begin: leer de motor goed kennen. Een valpartij is snel gebeurd.

Bron: Autokanaal.be

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.