Dark Mode On / Off

Snoeien en verzorging Skimmia

Snoeien en verzorging van de Skimmia.

Bezitters van een Skimmia zijn en blijven altijd erg enthousiast over deze prachtige groenblijvende heester. De Skimmia is dan ook niet één van de moeilijkste en doet het altijd goed in de schaduw of halfschaduw. De Skimmia Japonica verspreidt een heerlijke geur vergelijkbaar met de geur van het lelietje van dalen.

Wanneer de Skimmia Japonica erg in formaat is toegenomen dan kan deze rondom gerust worden bijgeknipt. De struik fors gaan snoeien kun je het beste in de maand april gaan doen. Wees niet te voorzichtig, de takken mogen gerust tot de helft worden afgeknipt mits er nog wel wat blad aan blijft zitten. Sommige bloemisten kopen de takken van gesnoeide Skimmia’s op.

In het voorjaar een handvol koemestkorrels strooien rondom de wortelvoet en de hele zomer zal de struik zich weer van zijn mooiste kant laten zien.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.