Dark Mode On / Off

Dierenoppas uitkomst voor ouderen en baasjes

Dierenoppas uitkomst voor ouderen

Dierenoppas | Oopoeh brengt baasjes en oudere oppassers tot elkaar.

55-plussers die hun vrije tijd graag een beetje zinvol willen besteden kunnen zich aanmelden als dierenoppas voor een huisdier. Vaak komt het voor dat baasjes van een hond of kat hun huisdier de hele dag alleen moeten laten omdat ze aan het werk moeten. Aan de andere kant zijn er veel ouderen die tijd over hebben en wel graag een dagje willen oppassen op een huisdier. Het geeft hen afleiding en bovendien is de kans groot dat ze meer sociale contacten opdoen. Een bijkomend voordeel voor ouderen is dat de verzorging van een huisdier goed blijkt te zijn voor de gezondheid, het helpt zelfs de hoge bloeddruk tegen te gaan.

Zowel de baasjes, als de dieren zelf én de ouderen zijn er allemaal bij gebaat. Baasjes en oppassers kunnen terecht op de website www.oopoeh.nl om zich op te geven. Er wordt zorgvuldig omgegaan met vraag en aanbod. Zo zal worden getracht om zoveel mogelijk aan ieders wens te voldoen. Voor de oppasser zijn er geen kosten aan verbonden.

De baasjes die hun dier graag een dag elders onderbrengen betalen wel een bijdrage die kan oplopen tot maximaal 45 euro voor een hond per half jaar. Voorlopig geldt de oppasservice alleen nog in Amsterdam e/o maar het ligt in de verwachting dat deze zich snel zal uitbreiden over het land. De initiatienemer van de oppasservice is Sofie Brouwer.

Bron: MedicalFacts

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.