Dark Mode On / Off

Bloedvlek snel verwijderen

Bloedvlekken op stof zo snel als mogelijk verwijderen met koud of lauw water.

Is er een bloedvlek ontstaan in kleding of op een ander soort stof tracht deze dan zo snel mogelijk te verwijderen door de vlek uit te spoelen met koud of lauw water. Wanneer het bloed gestold is zal het erg lastig worden om de vlek te verwijderen. Gebruik daarom ook zeker geen warm water want dat bevordert juist het stollen.

Wanneer met spoelen de vlek nog niet weg is ga dan deppen met een washandje, en “niet wrijven”. Een oudere bloedvlek kun je op dezelfde wijze behandelen maar gebruik dan een oplossing van water met keukenzout. Eventueel een nacht in laten trekken en dan opnieuw deppen.

Bron: Tubantia

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen