Dark Mode On / Off

Kop-Staartbotsing, mogelijk grote gevolgen

gevolgen van Kop-staartbotsing

Kop-staartbotsing | Nekwervels vangen groot deel van de klap op

Wanneer je als automobilist stilstaat en van achteren wordt aangereden door een andere automobilist, spreekt men van een kop-staartbotsing. Doordat dit totaal onverwachts gebeurt krijgen de nekwervels het zwaar te verduren. Wanneer de achterop rijdende auto een snelheid had van 50 km per uur dan slingert het hoofd met een snelheid van 250 km per uur heen en weer.

Dit kan leiden tot een whiplash welke voor het slachtoffer vaak langdurige en vervelende klachten kan geven. Slachtoffers met een whiplash zijn vaak lange tijd uit de running en dit kan dus heel goed, ook nog financiele consekwenties hebben.

Een whiplash geeft vaak veel problemen bij het aanvragen van een schadevergoeding. Voor een verzekeraar moet worden aangetoond dat de medische klachten het gevolg zijn van de aanrijding. Erg belangrijk is in dit geval het inschakelen van een letselschade advocaat.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.