Dark Mode On / Off

Boodschappen doen op de fiets met een fietstas

Meer gebruik van de fiets met fietstassen

Uit een door de fietswebsite fietsen.123 gehouden onderzoek blijkt dat 40 procent van 539 ondervraagden fietstassen of een fietsmand op de fiets heeft en daardoor ook vaker de boodschappen op de fiets haalt. Met name in de leeftijdsgroep boven de dertig jaar worden fietstassen steeds vaker gebruikt.

Ook nog eens 15 procent denkt vaker de fiets te pakken om naar het werk te gaan. Jongeren denken iets anders over fietstassen. Zij zijn van mening dat fietstassen aan de fiets niet stoer is. Toch is er tegenwoordig een ongekend grote keus in fietstassen en fietsmanden. Ook voor de jongere doelgroep zijn beslist veel hippe modellen leverbaar. Een flink aantal (30 procent) is tevens van mening dat boodschappen op de fiets gaan halen ook nog veiliger is dan met de auto, en je hoeft niet te zoeken naar een parkeerplek.

Let wel op, een fiets moet op slot wil je er langer gebruik van maken.

Bron o.a. Fietsen.123

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen