Dark Mode On / Off

De molens van Kinderdijk

Molens van Kinderdijk

Kinderdijk | Ons land telt nog meer dan 1000 molens

Nergens ter wereld vind je zoveel molens als in Nederland.

De bekendste molens zijn die van het dorpje Kinderdijk. De 19 molens zijn in 1740 gebouwd maar zijn nog steeds in bedrijf dankzij het goede onderhoud.

Deze molens zorgden voor de afvoer van overtollig water uit de Alblasserwaard polders, deze liggen onder zeeniveau, naar de rivier de Lek. Nu gebeurt dit d.m.v. een pompstation.

De stichting Werelderfgoed Kinderdijk krijgt subsidie voor het onderhoud en de restauraties aan de molens.

Ook deelnemers in de Stichting stellen jaarlijks een bedrag beschikbaar. De achterstand in het onderhoud hoopt men weg te kunnen werken met sponsoring.

Sinds 1997 staan de molens van Kinderdijk op de Wereld Erfgoed lijst van UNESCO.

Een bezoek aan het windmolenpark is gratis. Zondag is een rustdag in Kinderdijk, de molens draaien dan niet.

Molen 2 kan ook van binnen worden bekeken. Deze bezoekmolen is open van eind maart tot eind oktober, iedere dag van 9.30 tot 17.30 uur. ‘s Winters is de molen zaterdags en zondags van 11.00 tot 16.00 uur geopend. Bij slecht weer is de molen gesloten!!. De molen is gemakkelijk te bereiken vanaf de parkeerplaats (in het seizoen betaald parkeren).

Kinderdijk is gelegen in de provincie Zuid Holland en is onderdeel van de gemeente Nieuw-Lekkerland.

Bron: Kinderdijk

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.