Dark Mode On / Off

Boswachterij Grolloo

Ten zuid-oosten van Assen ligt het 1000 ha grote Boswachterij Grolloo.

Drenthe is een echte fietsprovincie. Bossen, brinkdorpen en landerijen wisselen elkaar af. Ga op een fietstocht eens door boswachterij Grolloo. Het is er heerlijk rustig. Nu en dan wordt de stilte onderbroken door het geroffel van spechten of de kreet van een verre buizerd. Op veel plaatsen wijkt het bos voor open heide. Bijzonder zijn de vele vennen. Het mooist is het Grolloërveen. Een plek waar je kunt genieten van de stilte en prachtige foto’s kunt maken. Dwars door het Grolloerveen loopt de langste houten fietsbrug van Nederland.

In boswachterij Grolloo gaan houtoogst, natuurbeheer en recreatie samen. Dat maakt het gebied ook voor wandelaars aantrekkelijk. Aan de oostkant ligt de Ieberenplas, een spartelvijver om te zwemmen en te zonnen. Ook is er een zandspeelplaats, waar kinderen én honden naar hartelust kunnen ravotten. Aan de westkant, aan het Amerdiep, staat een veertien meter hoge uitkijktoren. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de boswachterij en het natuurgebied Holmers Halkenbroek. Het Grolloerveen is rijk aan libellen. Af en toe is hier de boomvalk te zien. Veenpluis groeit er in overvloed. Er leven reeën en dassen.

Er zijn vier gemarkeerde wandelroutes, van 4 km tot 8 km lengte.

Meer info: Staatsbosbeheer

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen