Dark Mode On / Off

Botontkalking ofwel Osteoporose

Ischias | Symptomen, oorzaak en oplossing

De botten worden zwakker (poreus) en kunnen zo gemakkelijk breken. Als gevolg van Osteoporose komen dan ook veel pols-, heup- en wervelbreuken voor. Het wordt vaak ontdekt na een botbreuk. Heb je boven je vijftigste een botbreuk informeer dan bij de huisarts of er sprake is van osteoporose.
Risicofactoren voor het ontstaan van osteoporose zijn, langdurig gebruik van medicijnen zoals prednison, een te laag lichaamsgewicht, weinig of geen beweging en een of meerdere botbreuken na je vijftigste.

Een röntgenfoto kan direct uitsluitsel geven.

Op de website www.osteoporosestichting.nl kun je zelf het risico berekenen door het maken van een risicofactorentest.
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen