Dark Mode On / Off

Brandstofkosten | Zeven tips voor minder tanken

Brandstofkosten | Er valt wel op te besparen

Hierna geven we 7 manieren om behoorlijk te besparen op je brandstofkosten. 

1. Tank niet aan de snelweg

Van de snelweg af tanken is voordeliger. Daar is het domein van prijsvechters als Tango, Tamoil en Tinq. Wie de adviesprijs betaalt van de grote merken als Shell en Texaco, betaalt veel te veel.

2. Bekijk vooraf de prijzen

Vooraf kijken waar je het minst betaalt, dat kan op verschillende vergelijkingsites, zoals Brandstofprijzen.nl en Goedkooptanken.nu. Ook Athlon Car Lease vergelijkt benzineprijzen. Dit doet zij aan de hand van tankbeurten door de 120.000 leaserijders van Athlon.

3. Schaf een alternatieve tankpas aan

Dat kan zomaar rond 6 eurocent per liter schelen. Hebben werknemers een lease-auto met bijbehorende universele tankpas, dan gooi die pas overboord. De verleiding om te tanken waar hen het het beste uitkomt, is dan veel te groot. Voor ondernemers met een wagenpark kan het lucratief zijn tankpassen van bijvoorbeeld Tinq of Tango aan te schaffen, aangezien er extra kortingen worden gegeven naar mate er meer liters worden afgenomen.

4. Ga tanken bij onbemande stations

Tanken bij onbemande stations scheelt soms een paar eurocent per liter. En een onbemand station betekent ook geen wachten bij de kassa’s. De stations zijn gevestigd op B-locaties, dus je moet wel altijd van de snelweg af. Ook spaarpunten en dergelijke kennen de stations meestal niet.

5. Ga naar een witte pomp

Je kunt ook flink voordeel behalen door te tanken bij de witte pomp.

6. Ga voor een inkoopcombinatie

Wordt lid van United Consumers. United Consumers strijdt ook met prijzen van de onbemande pompen. Zij zeggen dat hun prijzen zijn even laag zijn als bij onbemande pompen, maar je hebt wel de service. Daarnaast zijn er vaak ook nog eens spaarsystemen aan gekoppeld. Bij de 500 aangesloten benzinestations, krijg je zeker 6 eurocent korting op de gemiddelde landelijke adviesprijs.

7. Schaf een ANWB kaart aan

Een lid van de ANWB kan door zijn kaart te laten zien bij één van de aangesloten stations direct korting pakken, welke minimaal 5 cent per liter diesel en 6 cent per liter benzine bedraagt.  Het mag een ANWB -pomp zijn, maar ook een pomp welke is aangesloten bij United Consumers. Deze organisaties werken namelijk nauw samen. Als de pomp al korting geeft op de gemiddelde landelijke adviesprijs, wordt de extra korting wel minder. De korting geldt ook niet als je tankt met een creditcard.

Bron: Zibb.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.