Dark Mode On / Off

Breda – de historische kilometer

Ontdek het oudste gedeelte van de stad Breda.

Ontdek het oudste gedeelte van de stad Breda.

In de Historische Kilometer stelt VVV Breda het oudste gedeelte van de stad Breda aan je voor. Aan de hand van een uitgebreide routebeschrijving maakt u kennis met de belangrijkste historische bezienswaardigheden.

Onderweg zie je bijvoorbeeld het Kasteel van Breda, het Spanjaardsgat, de Grote Kerk en het Begijnhof. Maar ook nieuwe monumenten zoals bijvoorbeeld het Chass Theater maken deel uit van de wandeling. Over sommige gebouwen in de stad is veel te vertellen. Het boekje dat bij de wandeling hoort, zet alles voor je op een rijtje. Je kunt de route lopen aan de hand van de routebeschrijving en ook door middel van het kaartje op de middenpaginas van het gidsje.

Tijdens de vakantieperiodes is de Historische Kilometer ook individueel te lopen onder begeleiding van een VVV-gids. Je bezoekt dan bijvoorbeeld het Kasteel van Breda dat normaal niet toegankelijk is voor publiek. Buiten de vakanties kun je de Historische Kilometer met je eigen groep(je) lopen.

De Historische Kilometer is te koop bij VVV Breda (Willemstraat 17-19 en Grote Markt 38). Laat je overigens niet misleiden door de titel; De Historische kilometer telt namelijk zon vier kilometer…..

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen