Dark Mode On / Off

Campervakantie in winterperiode

Staat de camper al in de winterstalling? Of ga je nog op pad in dit jaargetijde? Op vakantie gaan met de camper in de winter wordt steeds populairder blijkt uit een poll op de website van de NKC. Ruim 30 procent van de campereigenaren gaat de weg op in dit seizoen.

Zon, sneeuw of dagtrip

45 procent van de respondenten zoekt de zon op met hun campers, al dan niet om te overwinteren. Populaire bestemmingen zijn Spanje, Portugal en Marokko. Een vijfde van de ondervraagden gaat juist richting de wintersportgebieden van Duitsland, Oostenrijk of Frankrijk. Favoriete bezigheden hier zijn skiën en snowboarden, maar er wordt ook gewandeld en gelanglauft. En 35 procent gebruikt de kampeerwagen om dagtrips in de nabije omgeving te maken.

Comfortabel

De meeste campers zijn tegenwoordig even comfortabel in de winter als in de zomer. Verwarming behoort tot de standaarduitrusting, evenals een goede isolatie. Als je er voor kiest om te overwinteren in de zon hoef je je hier sowieso niet druk om te maken. En is je kampeerwagen wat ouder, dan zijn er allerlei aanpassingen mogelijk om het toch comfortabel te hebben in dit jaargetijde. Bovendien zijn steeds meer overnachtingslocaties ook geopend in de winter.

Bron:NKC

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.