Dark Mode On / Off

Buren (Gld), Oranjestad

buren

Het meer dan 600 jaar oude vestingstadje Buren is een bezoek meer dan waard. Hoog oprijzend langs de Korne, een zijriviertje van de Linge, ziet u de middeleeuwse stadsmuren en wallen en de historische gebouwen verschijnen aan de horizon.

Buren siert zich graag met de titel ’Oranjestad’, want in dit stadje is Willem van Oranje in 1551 gehuwd met Anna van Egmond. Ook nu nog draagt onze regerende vorstin de titel Gravin van Buren. En weet u nog kroonprins Willem- Alexander die de Elfstedentocht reed als W.A. van Buren?

Een bezoek aan het idyllische Buren is puur genieten. Kuier langs de mooie bezienswaardigheden die het stadje bezit; historische gebouwen,buren stadsmuren en wallen, de grachten, de schitterende Sint Lambertuskerk met fraaie toren, de waag, de stadspoort met poortgebouw en de molen. Of bezoek eens het kasteelplantsoen, het weeshuis, de musea, de waag en de synagoge. Kijk rond in de leuke winkeltjes en smul in de lokale restaurants.

Maak eens een stadswandeling door het vorstelijke stadje Buren, waarbij u niet gehinderd wordt door doorgaand verkeer. Doet u dit dan op de bonnefooi, tijdens één van de leuke evenementen of wellicht in combinatie met een leuk arrangement? Ook op actief gebied hoeft u zich in Buren ook niet te vervelen; in de omgeving treft u onder andere talloze fiets- en wandelmogelijkheden. Voor toeristische informatie in Buren Oranjestad kunt u terecht bij twee infoposten.

Buren is het beste te voet te verkennen. Alle bezienswaardigheden zijn op korte loopafstand en dit maakt Buren bij uitstek geschikt voor een rustige stadswandeling; doorgaand verkeer is er niet. Waan u eens in dit mooie oranjestadje met haar kleine, smalle straten en vele oude huisjes, die u zullen denken aan de middeleeuwen.

Zo ziet u maar weer, Buren Oranjestad is een bezoek meer dan waard!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.