Dark Mode On / Off

Charmant ouder worden

Charmant ouder worden

Effectieve middelen tegen rimpels

Ouder worden hoort erbij. Maar moet je accepteren dat je gezicht steeds meer op dat van je moeder gaat lijken? En is die sombere frons in je voorhoofd echt nodig? Er zijn effectieve manieren, zowel natuurlijke- als minder natuurlijke, om daar iets tegen te doen.
Als vrouw boven de vijftig zie je dat je gezicht andere trekken begint te krijgen. Daarna krijg je onvermijdelijk te maken met de vraag: Zal ik de natuur zijn gang laten gaan of zal ik door middel van bijvoorbeeld botox aanbiedingen de tijd nog even stil zetten? In dit artikel vind je hierover enige ideeën.

Drie methodes

Allereerst is er de onvolprezen gezichtsgymnastiek. Met de juiste oefeningen kun je de uitdrukking van je gezicht beïnvloeden en vooral ook de zakkende kaaklijn bestrijden. Het werkt echt maar het is wel iets wat je dagelijks moet blijven doen, want zodra je ermee stopt verdwijnt het effect.

Het gezicht word met de jaren ook scherper, doordat de hoeveelheid collageen vermindert. Met injecties is dit heel goed te verhelpen. Hyaluronzuur of een andere tijdelijke filler geeft je gezicht een beetje extra vulling, waarmee je er jeugdiger en frisser uitziet. Het verhoogt je natuurlijke schoonheid omdat er niets onnatuurlijks aan is. Omdat de collageen weer door het lichaam wordt opgenomen moet de behandeling wel herhaald worden voor een blijvend effect.

En dan is er natuurlijk nog de botoxinjectie. Botox veegt rimpels uit en kan zo een jonger uiterlijk geven. Is dat niet je doel, maar wil je gewoon van die sombere frons af, dan is het daarvoor ook dé ideale oplossing. De kortingsbonnen op Groupon geven je de kans om voor een wel heel voordelig tarief kennis te maken met deze behandeling en zelf te ontdekken wat dit voor je uiterlijk kan betekenen. Probeer het zelf uit en sta versteld van het resultaat.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.