Dark Mode On / Off

Meesterbeurs voor werkloze 50-plusser

Als 50-plussers eenmaal werkloos raken is het moeilijk om weer aan de bak te komen.

Het is voor 50-plussers in deze tijd lastig om een baan te vinden. Ze missen vaak de tegenwoordig vereiste diploma’s of hebben te lang op dezelfde plek gewerkt waardoor ze te gespecialiseerd zijn in één ding. Als ze eenmaal werkloos raken is het moeilijk om weer aan de bak te komen.

In Tilburg werd in samenwerking met arbeidsmarktbeleid professor Ton Wilthagen en diverse instanties de Startersbeurs voor jongeren ontwikkeld. Dat bleek een succes, want meer dan 50% van de deelnemers heeft inmiddels een vaste baan. Gezien het voor ouderen minstens zo lastig is een baan te vinden hebben Wilthagen en de gemeente Tilburg en Eindhoven nu de Meesterbeurs ontwikkeld.

De jarenlange werk- en levenservaring van de 50-plussers zijn voor veel bedrijven een aanvulling en kunnen dus de basis vormen voor een terugkeer op de arbeidsmarkt. Door gesprekken met de deelnemers te voeren krijgt Meesterbeurs inzicht waar voor zowel werkgevers als werknemers de mogelijkheden liggen.

Via www.meesterbeurs.nu kunnen werkgevers en werknemers zich aanmelden om een leerbedrijf aan te bieden of te vinden. De Meesterbeurs kan dan gebruikt worden om zes maanden lang aan te tonen dat zij hun kennis en kunde laten zien en vergroten. De beurs is in eerste instantie alleen beschikbaar voor mensen met een bijstandsuitkering. Voor meer informatie kijk je op de website van de Meesterbeurs.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen