Dark Mode On / Off

Energielabel nodig bij verkoop of huur woning

Huis verhuren of verkopen? Eerst uw energielabel definitief maken

Huis verhuren of verkopen? Eerst uw energielabel definitief maken

In januari en februari 2015 ontvangen alle woningeigenaren die geen energielabel hebben, een voorlopig energielabel en een folder van de rijksoverheid. Dit label geeft aan hoe energiezuinig de woning is (variƫrend van het meest zuinige groene A tot het minst zuinige rode G). Het voorlopige label moet omgezet worden in een definitief label bij verkoop of verhuur van een woning. Dat kunnen woningeigenaren eenvoudig zelf doen met behulp van een online tool.

Het definitieve label moet bij verkoop of  verhuur van het huis overhandigd worden aan de koper of huurder. Gebeurt dit niet dan kan dat een boete van 400 euro opleveren.

Een woning met een groen energiezuinig energielabel betekent warmer en comfortabeler wonen, maar ook goedkoper vanwege lagere stookkosten. Ook kan de verkoopwaarde van de woning stijgen door een groener energielabel.

Met het energielabel wil de overheid bijdragen aan een grotere milieubewustheid. Het is bedoeld om huiseigenaren te stimuleren om bestaande woningen energiezuiniger te maken. Een lager energieverbruik zorgt namelijk voor daling in de CO2-uitstoot en remt daarmee de klimaatverandering.`

Meer weten over energiebesparende maatregelen? Kijk op: www.verbeteruwhuis.nl

Aanbevolen artikelen