Dark Mode On / Off

Chronische hoest door ijzertekort

Chronische hoest door ijzertekort

Vaker ijzer meten!!

Mogelijk wordt chronische hoest bij vrouwen veroorzaakt door een ijzertekort. Vaak nemen ze wel een hoestdrank maar volgens Italiaanse artsen zouden ze beter af zijn met ijzertabletten. Dat bleek na een studie onder vrouwen die last hadden van aanhoudende hoest en ontstoken slijmvliezen.

Door de ijzersupplementen te slikken verdween de hoest en ook de ontsteking nam af. Volgens de onderzoekers zouden artsen vaker het ijzergehalte van vrouwen moeten meten omdat ijzer er voor zorgt dat het immuunsysteem zich beter kan weren tegen ontstekingen.

De vrouwen die meededen aan het onderzoek hadden geen overige klachten maar leden wel alle, aan bloedarmoede.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen