Dark Mode On / Off

Computergebruik 50-plusser hoort bij dagelijks leven

Computergebruik 50-plusser behoort tot dagelijkse bezigheden.

De computer blijkt in het huishouden van de 50-plusser zo ingeburgerd te zijn dat het al een onderdeel is geworden van zijn dagelijkse bezigheden. Tot deze verrassende conclusie komt het Nationale 50+ Panel dat een onderzoek heeft verricht naar computergebruik onder 50-plussers.

Surfen op internet, zoeken in Google, e-mailen en internetbankieren, daar heeft het merendeel van de 50-plussers geen moeite meer mee. Veel 50-plus huishoudens hebben meer dan één computer in huis waarop ook vaak een online spelletje wordt gespeeld. Dit wordt vooral gedaan door de 50-plusvrouw. Online wordt ook steeds vaker een aankoop verricht. Met name telefoons worden vaak via het internet gekocht maar ook het boeken van een reis of de aankoop van boeken en kleding gebeurt steeds vaker online.

Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat de 50-plusser bepaald geen digibeet meer is en open staat voor vernieuwingen.

Bron: www.hetnationale50pluspanel

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.