Dark Mode On / Off

Schoorsteen vegen noodzaak maar wel oppassen

schoorsteen moet geveegd worden

Schoorsteen vegen | Laat de schoorsteen op tijd vegen

Het is natuurlijk afhankelijk van wat voor soort schoorsteen je hebt en vooral hoe je stookt. Toch is het raadzaam om op tijd de schoorsteen te laten vegen. Vooral in het najaar komen er weer geregeld schoorsteenvegers aan de deur die dit graag voor je doen.

De Vereniging Eigen Huis waarschuwt echter wel om goed op te passen met welk bedrijf je een akkoord sluit. Er zijn vele malafide bedrijven, die of het gevraagde werk niet of slecht uitvoeren. Met name oudere mensen zijn vaak te goedgelovig en krijgen naderhand een rekening die soms wel ligt tussen de 300 en 1.000 euro.

Voor je met een bedrijf tot afspraken overgaat vraag dan eerst om een legitimatie en kijk of de veger is aangesloten bij b.v. de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.