Dark Mode On / Off

Sinterklaasfeest | Knutselen met de kleinkinderen

Maak samen met je kleinkinderen eens een nieuwe mijter voor Sinterklaas

Ook Sinterklaas wil wel eens een nieuwe garderobe. Maak daarom samen met je kleinkinderen eens een nieuwe mijter voor hem.

Wat je nodig hebt is een stuk rood knutselkarton, een groot stuk dikker karton, rode verf, en een nietmachine.

Meet eerst de omtrek van het hoofd van je kleinkind. Teken dan een brede rechthoek van ongeveer 7 cm breed, en 2 cm langer dan de omtrek van het hoofd van het kind. Daarna de uiteinden aan elkaar, nieten zodat je een cirkel maakt.

Teken op het dikkere karton de vorm van de mijter. Breng deze vorm tweemaal over op het karton. De basisbreedte van de mijter moet ongeveer net zo groot zijn als de breedte van de hiervoor gemaakte ring. Om alles netjes op elkaar te laten passen, kun je de ring platdrukken, en overtekenen op het dikkere karton. Zo heb je meteen een perfecte basis voor de rest van de mijtervorm.

Verf het karton voor de mijter rood, en teken of plak een gouden kruis voorop de mijter.

Niet de mijter vast aan de cirkel, en plak over de nietjes een lapje stof zodat je ze niet ziet..

Wat zal de Sint trots zijn op zijn nieuwe hoofddeksel!

Bron: Gazet van Antwerpen

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen