Dark Mode On / Off

ComputerPlusBus verhelpt eenzaamheid ouderen

Internet voor ouderen haalt hen uit isolement

Als ouderen de weg weten op internet, zullen ze misschien minder snel vereenzamen en kunnen ze zich beter redden. Maar dan moeten ze wel eerst over de digitale streep worden getrokken. Daarom begint de vandaag gelanceerde ComputerPlusBus aan een toer langs Nederlandse zorgcentra.

De ComputerPlusBus is een initiatief van het Nationaal Fonds Ouderenhulp en KPN. In de bus kunnen ouderen kennismaken met internet, e-mail en andere toepassingen. Zo ervaren ze dat deze technologie niet ‘eng’ is, en dat ze zelf kunnen kiezen welke elementen voor hen leuk of belangrijk zijn. Als ouderen dan besluiten dat ze meer willen leren, wordt actie ondernomen zoals installatie van apparatuur of het samen uitzoeken van een geschikte cursus via SeniorWeb.

Bang

De initiatiefnemers vinden het belangrijk dat ouderen bekend raken met ICT, nu ze steeds langer (vaak alleen) zelfstandig blijven wonen. Nederlanders tot 64 jaar doen goed mee op de computer en internet. Maar na die leeftijd zakt de participatie sterk terug. Dat heeft verschillende oorzaken. Sommigen blijven achter vanwege fysieke klachten maar een grote groep durft zich er gewoon niet aan te wagen. Ze weten niet goed wat internet is en zijn bang om fouten te maken.

Klik Hier voor alle informatie over de ComputerPlusBus

Bron: zdnet – Janneke Scheepers

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.