Dark Mode On / Off

Het is lekker maar croissants zijn te vet

crossants zijn vet

De consumentengids heeft een onderzoek uitgevoerd naar croissants. Uit dit onderzoek, waarvan de resultaten een tijdje geleden in de Gezondgids zijn verschenen, is gebleken dat alle 16 geteste croissant niet goed waren. Er was zelfs niet n croissant goed genoeg voor een voldoende.

Een croissant bestaat normaliter voor ongeveer 25% uit vet. Dit is maar liefst 11 keer zoveel als de hoeveelheid vet die een volkorenboterham bevat.

Met name de geteste afbakcroissants kwamen slecht uit de bus in het onderzoek van de consumentenbond. Alle onderzochte merken bevatte te veel schadelijk transvet. Deze schadelijke transvetten zitten in goedkope margarine. In de betere margarines komt dit transvet bijna niet meer voor.

Als je veel transvet binnenkrijgt, heb je meer kans op hart- en vaatziekten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.