Dark Mode On / Off

Een mooie tuin ontstaat niet zomaar

Een mooie tuin ontstaat niet zomaar

Moderne, strakke tuinen met sfeer voor particulier en bedrijf.

Een tuin is niet vanzelf mooi. Zeker wie een nieuwbouwhuis koopt, moet daar nog alles aan doen. Ook als je een bestaand huis koopt is er vaak al een tuin waar nog van alles aan gedaan moet worden.

Niet iedereen heeft de beschikking over een groot stuk grond om zijn huis. Dus is het belangrijk de juiste keuzes te maken. Zo is het is beter om de ruimte goed in te delen en deze niet lukraak vol te zetten, met bomen en planten en overal te kleine terrasjes.

Maar ook bij grote tuinen heeft men vaak moeite met waar te beginnen.

Kortom…ER MOET EEN ONTWERP KOMEN

Bij een tuinontwerp komen dingen kijken waar je in eerste instantie niet aan denkt.

Deze zijn onder te verdelen in elementen, waar je geen invloed op hebt, zoals ligging en omgeving, en elementen waar je wel invloed op hebt, zoals smaak en uw wensenlijstje.

Als tuinontwerper denk ik na over de indeling, deze moet praktisch zijn en geen ingewikkelde lijnenstructuur hebben. Dat maakt een tuin ook onrustig.

Het samenspel van de tuin met de architectuur van het huis moet kloppen. Daar zit ook de meerwaarde van het ontwerp in. Het geeft je huis meer cachet als de tuin erop aansluit.

Ook de ligging en omgeving van de tuin is heel bepalend voor wat je er mee kunt doen. Bij de ligging van het huis,op het zuiden of westen, is de zonnestand is heel belangrijk. Het bepaalt waar je het terras situeert. Ook de wens van de opdrachtgever is hierin cruciaal. Als men overdag werkt en dus in de avond van de zon wilt genieten, zal men het terras daar moeten aanleggen waar de avondzon staat.

Het draait er om: wat wilt u met de tuin en hoe wilt u erin leven, tuiniert u graag of houd u ervan om lekker in de tuin te zitten of te eten. Ook de gezinssituatie is belangrijk.

Als dit alles aan de orde is gekomen is het goed om te realiseren dat een tuin ook geld kost.

Daarom is het handig om in een vroeg stadium al een kosten plaatje te maken zodat het in de financiering meegenomen kan worden. De kosten van een tuin kunnen in de hypotheek opgenomen worden. Een landelijke richtlijn is dat een reservering van 10% van de koopsom van het huis voor de tuin realistisch is.

Je spreekt toch al gauw over een bedrag van 100 tot 150 euro per vierkante meter.

Het spreekt vanzelf dat dan een goede basis van belang is. Dit voorkomt dat men de tuin na 3 jaar weer op de schop moet nemen.

U ziet dat een tuin heel persoonlijk is en de mogelijkheden legio. Het gaat er vooral om dat u langdurig plezier aan uw tuin beleeft, die de investering dubbel en dwars waard is. Een mooie tuinset maakt de tuin helemaal compleet.

Ik kan u helpen bij het complete traject: van idee tot en met de realisatie.

Wilt u gebruik maken van mijn diensten, dan is een persoonlijk gesprek noodzakelijk.

Om een afspraak te maken kunt u mij bellen op nummer 06 29 133 849.

Ook als u alleen advies wilt kunt u mij bellen.

Tel: 0629 133 849

Els Franken

Meer info: www.tuinalacart.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen