Dark Mode On / Off

Hardlopen, struisvogel wint van de mens

Hardlopen, struisvogel wint van de mens

Met hardlopen win je het niet van een struisvogel

Je zou denken dat een struisvogel, twee keer zo groot en kilo’s zwaarder dan de mens, lang niet zo hard kan lopen dan de mens. Toch zul je het met hardlopen niet winnen van een struisvogel. Wanneer een struisvogel z’n beste beentje voor gaat zetten haalt hij een snelheid van wel 70 km. per uur.Onderzoekers van de Universiteit van West Australië kwamen er achter dat struisvogels tot twee keer zoveel energie opslaan in hun pezen dan mensen. De spieren bij de struisvogels zijn veel elastischer waardoor ze tijdens het hardlopen als het ware springen. Ze komen veel harder vooruit. Volgens één van de onderzoekers is het net of ze springen met een pogostick. Wel hebben ze een nadeel omdat ze snel moe worden en snel afgeleid zijn.

Op sommige boerderijen, ook in ons land, worden struisvogels gehouden voor het vlees en hun veren welke voor kleding en tooien wordt gebruikt. Wat eten betreft doen struisvogels niet erg moeilijk. Gras en kruiden zijn altijd goed maar ook een hagedisje of kikker wordt gezien als een delicatesse.

Bron: Nu.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.