Dark Mode On / Off

Een supergezond visje – Makreel

Een supergezond visje – Makreel

Om onder meer de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen, zouden Nederlanders vaker vis moeten eten. In 2007 lag de visconsumptie van de Nederlandse bevolking op 3,4 kg per hoofd van de bevolking. Omgerekend naar de hoeveelheid per week is dat nog niet eens de helft van de door voedingsdeskun­digen aanbevolen hoeveelheid.

Deskundigen concluderen: twee keer per week vis eten, waarvan tenminste éénmaal vette vis, zoals makreel, heeft een positieve invloed op de gezondheid. Een goede voeding levert gezond­heids­winst op. Dat betekent voor veel volwassen en kinderen dat ze vaker vis op het menu moeten zetten.

Gezonde vetten
Vetten zijn van belang als energiebron voor het lichaam. Daarnaast leveren vetten ook vetzuren die nodig zijn voor de celwanden en het immuunsysteem. Vis bevat veel onverzadigde vetzuren. Veel goed vet dus. Regelmatig vis eten zou ook het risico op dementie verkleinen. Onderzoekers houden er rekening mee dat dit onder meer te maken heeft met de gunstige invloed van visvetten op de bloeddruk.

Om aan de dagelijkse hoeveelheid van 450 mg omega 3 per dag te komen, hoef je maar 70 gram warm gerookte makreel per week te eten.

Lekkere recepten met makreel vind je op www.visrecepten.nl

Bron: visrecepten

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.