Dark Mode On / Off

Waar moet ik op letten als ik m’n huis wil verkopen?

Waar moet ik op letten als ik m'n huis wil verkopen?

Ook de huizenmarkt heeft te lijden onder de kredietcrisis. Woningen staan langer te koop en verkopers moeten beter hun best doen hun huis kwijt te raken. De Vereniging Eigen Huis (VEH) geeft vier tips die kunnen helpen bij het vinden van een koper.

1. Geef zoveel mogelijk bekendheid aan de verkoop van je woning. Naast bekende websites als Funda,  bestaan er ook zoekmachines die alle huizensites scannen. Bijvoorbeeld op zoekallehuizen.nl, huislijn.nl, miljoenhuizen.nl en moviq.nl. De presentatie van het huis is daarbij erg belangrijk, zorg dus voor goede foto’s.

2. Een goed onderhouden huis verkoopt gemakkelijker, dus zorg dat de woning in perfecte staat is.

3. Vraag een realistische prijs. Je kunt in de huidige markt niet verwachten dat je de hoofdprijs krijgt voor je woning. Er is landelijk een lichte daling te zien maar per regio zijn hierin behoorlijke verschillen. Kijk hoe lang woningen in jouw buurt te koop zijn. Zijn ze snel weg dan kun je je vraagprijs wat hoger stellen.

4. Creëer ruimte in je huis, maak het leger. Verf de wanden licht (als het donker is in je huis) en zorg dat de woning schoon is. Een lekkere geur in huis geeft een goede eerste indruk dus bak een appeltaart en zet verse koffie als er kijkers komen.

Bron: rtl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.