Dark Mode On / Off

Zomertijd vanaf zaterdag / zondag

Zomertijd vanaf zaterdag / zondag

Het is weer tijd om over te schakelen op de zomertijd

In het weekend schakelen we in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart ‘s 2021, nachts om 02.00 uur weer over op de zomertijd. Dat is dus weer een uurtje korter slapen. Voordeel van de zomertijd is dat je dan ‘s avonds na de maaltijd buiten nog lekker actief bezig kunt zijn.

Toch hebben heel veel mensen ieder jaar weer veel problemen met het overschakelen naar de zomertijd. Al met al duurt het wel een week voordat je lichaam zich ook aan de tijd heeft aangepast. Uit cijfers blijkt eveneens dat na de overschakeling op de zomertijd, er meer verkeersongelukken plaatsvinden en dat ook het aantal hartinfarcten stijgt. Met name ouderen, zieken en kinderen hebben er vaak veel last van.

Voorkom problemen door de volgende tips:

Raadzaam is om nu alvast op een vaste tijd te gaan slapen

Ga vanaf vrijdag t/m zondag een half uurtje eerder naar bed. Op vrijdag en zaterdag voorafgaand aan de zomertijd, sta je ‘s morgens een half uur eerder op dan je eigenlijk van plan was.

Zondagmorgen is de zomertijd ingegaan. Sta een uur eerder op dan je gewend was.Het komend weekend is er geen tijd voor een middagdutje. Blijf actief bezig.

Zorg dat het behoorlijk donker is in de slaapkamer.Neem ‘s avonds niet of weinig koffie en alcohol en zeker geen slaaptabletten.

De zomertijd loopt door tot het weekend van 30/31 oktober 2021

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.