Dark Mode On / Off

AOW’er in de bijstand mag bijverdienen

Hoe en wat over bijverdienen

AOW’ers in de bijstand mogen bijverdienen zonder gekort te worden op hun aanvullende uitkering. Ongeveer 125.000 mensen boven de AOW-gerechtigde leeftijd hebben een onvolledige AOW-uitkering. Van dit aantal hebben nog ongeveer 33.000 mensen zo weinig aanvullend pensioen dat ze een beroep moeten doen op de bijstand.

Dit pensioentekort ontstaat wanneer iemand, al dan niet tijdelijk, in het buitenland heeft gewoond of gewerkt. Gedurende die periode wordt namelijk geen AOW opgebouwd.

De overheid hoopt hiermee ook te stimuleren dat mensen doorwerken na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen