Dark Mode On / Off

Cruise vakantie tips

Cruise vakantie tips | Goede voorbereiding van een cruise bespaart tijd en geld.

Ook nog altijd van plan om een heerlijke cruise te maken? Lees dan onderstaande tips voor een onvergetelijke reis.

De prijzen voor een cruise hangen vooral ook af van wat je te wensen hebt. Ben je niet gebonden aan een bepaalde periode dan kun je vaak gebruik maken van voordelige aanbiedingen. Vrijwel alle rederijen en reisorganisaties versturen nieuwsbrieven. Schrijf je hiervoor in, vaak staan hier de beste aanbiedingen in.

Wanneer je op het cruiseschip veel gaat ondernemen en overdag veelal van boord bent dan kun je overwegen om een binnenhut (zonder raam) te boeken. Deze zijn aanmerkelijk goedkoper dan de buitenhutten.

Net als bij het boeken van een hotel of vakantiereis kun je ook op het internet zoeken welke cruise voor jouw het meest geschikt is. De volgende websites kunnen daarbij van pas komen. www.nedcruise.info, www.cruisecritic.com, cruiseadvice.org en vcktravel.nl. Win voor het boeken zoveel mogelijk informatie in.

All-inclusive wil niet zeggen dat ook daadwerkelijk alles is inbegrepen. Let hier goed op.

Online inchecken kan ook bij de meeste rederijen. Doe dit, want de wachttijden bij het inchecken lopen behoorlijk op. De meeste cruiseschepen vertrekken ‘s middags rond 17.00 uur en zijn vaak voor ‘s morgens 10.00 in de volgende haven.

Pas goed op dat je nooit te laat komt. Een cruiseschip vertrekt precies op tijd en wacht beslist niet op laatkomers. Ook niet als je al te kennen hebt gegeven dat je onderweg bent. Mocht je wel te laat zijn dan dien je zelf actie te ondernemen om in de volgende haven weer aan boord te kunnen.

De voordeligste periode’s voor het maken van een cruise is de winterperiode op de Middellandse Zee en in het najaar op de Caribische zee. Toch gaan de meeste reizigers uiteraard liever in een andere periode.

De cruiseschepen van tegenwoordig hebben uitstekende hutten die vaak voorzien zijn van alle gemakken. Wil je er zeker van zijn dat je in de nachtelijke uren geen overlast ondervindt van lawaai, boek dan een hut die verder is afgelegen van de liften, machinekamers en de ruimten waar veel publiek bijeen komt. Wie bang is om zeeziek te worden kan het beste een hut nemen op een lager gelegen dek in het midden van het schip.

Er zit wel verschil in publiek op de schepen. Uiteraard wordt iedereen van harte welkom geheten maar over het algemeen zie je op de schepen van MSC en Costa Cruises en de Royal Caribean Line, veel gezinnen en jongeren. De Holland America Lijn staat erom bekend dat het accent vooral ligt op kwaliteit. Voordeel bij hen is dat je vaak veel Nederlandssprekend personeel aan boord hebt. Bij Norwegian Cruise Line hanteert men het principe van “Freestyle Cruising”. Je hoeft ook tijdens het diner niet in galakleding te lopen. Uiteraard mag dit wel want bij hen geldt met name: je bepaalt zelf wat je eet, met wie en waar en wanneer. Je kunt vrijwel alles doen en laten wat je maar wilt.

Tijdens veel cruises worden voor elke dag excursies aangeboden. Ook op de schepen zelf zijn tal van activiteiten te ondernemen. Vervelen is niet nodig. Bedenk van tevoren wat je beslist wilt gaan doen en welke excursies je onderweg wilt gaan doen. Een cruise duurt vaak gemiddeld 8 dagen en deze zijn om voor je er erg in hebt.

Bron: o.a. Reisgids Consumentengids

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen