Dark Mode On / Off

Culturele stadswandeling Rapenburg

stadswandeling Rapenburg

Stadswandeling (incl. toegangskaartjes) laat u volop genieten van het Rapenburg, de historische plekjes eromheen en uiteraard de topstukken in de musea.

Het Sieboldhuis, de Hortus botanicus en het Rijksmuseum van Oudheden hebben de handen ineen geslagen voor een Topstukkenroute over het Rapenburg. De musea liggen alle drie aan deze fraaie, eeuwenoude Leidse gracht. Met het routeboekje in de hand gaat u op pad om zelf het Rapenburg te ontdekken. De wandeling (incl. toegangskaartjes) laat u volop genieten van het Rapenburg, de historische plekjes eromheen en uiteraard de topstukken in de musea. Het boekje is verkrijgbaar in de museumwinkels van de drie musea.

Culturele stadswandeling langs het Rapenburg

De culturele stadswandeling ‘Topstukken aan het Rapenburg’ is een wandelroute over de bekendste gracht van Leiden. Het routeboekje staat vol met sfeervolle foto’s van het Rapenburg. Bovendien geeft het de nodige achtergrondinformatie over de aan de gracht gelegen historische panden, zoals het Academiegebouw van de Universiteit, de Pieterskerk en natuurlijk de gracht zelf. Bovendien komen de belangrijkste topstukken van de musea aan bod: een uitgelezen kennismaking met de collecties van het Rijksmuseum van Oudheden, Japanmuseum SieboldHuis en de Hortus botanicus Leiden.

Verkrijgbaar in vier talen

Deze korte doe-het-zelf-wandelroute is bij uitstek geschikt voor toeristen uit binnen- en buitenland die op eigen gelegenheid kennis willen maken met een van de mooiste en belangrijkste historische locaties van Leiden. Het boekje is daarom ook in het Engels, Duits en Japans beschikbaar.

Meer info: www.sieboldhuis.org

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.