Dark Mode On / Off

Dagje uit wordt haast onbetaalbaar

Dagje uit wordt haast onbetaalbaar

Dagje uit | Een gezin is al snel enkele honderden euro’s kwijt aan entree en parkeren.

Voor veel mensen lijkt een dagje uit haast onmogelijk te worden door de sterk gestegen prijzen van musea, dierentuinen en attractieparken. De laatste tien jaar zijn de entreeprijzen gemiddeld met 50 procent gestegen. Dit blijkt uit een onderzoek van het ING Economisch Bureau. De stijging met zo’n 50 procent op met name de entree, ligt veel hoger dan de gemiddelde prijsstijging. De laatste tien jaar bedroeg de inflatie 19 procent.

Naast de entree die moet worden betaald is ook het parkeren bij de diverse parken en het vervoer ernaar toe flink duurder geworden. Het lijkt ook verstandiger om maar een tas met lekkere broodjes en drinken mee te nemen want ook de aankoop hiervan is een aanslag op de portemonnee. Per jaar wordt ongeveer 250 euro per Nederlands gezin uitgegeven aan entreekaartjes voor een dagje uit.

Het ligt dan ook voor de hand dat veel mensen die een dagje uit willen plannen eerst eens goed zoeken op internet naar diverse kortingen voor een dagje uit.

Bron: De Telegraaf / Over geld

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen